Grøntsagsordning

Grøntsagsordningen er en mulighed for alle interesserede til at kunne høste friske økologiske og biodynamiske grøntsager direkte fra jorden på marken. Friskopgravede grøntsager af egen avl smager nu engang bedre end dem, som man køber i butikken. Samtidigt sparer man miljøet for en klimapåvirkning ved at spise grøntsager, som ikke skal transporteres nogen steder (undtagen måske på cykel!).

Konceptet er, at alle medlemmer er fælles om at dyrke et udvalg af grøntsager på en del af landbrugsarealerne (1,2 ha) i Andelssamfundet. Man betaler et beløb for at være med i ordningen og skal samtidigt regne med at bruge et minimum af 20 timer per voksen i arbejdet på marken. Herefter kan man frit høste af grøntsagerne på marken til eget forbrug.

I 2018 er der bl.a. disse afgrøder på marken: Kartofler, selleri, pastinak, persillerødder, rødbeder, grønkål, rosenkål, porrer, gulerødder, løg, hestebønner, fennikel, bønner, majs, squash, dild, spidskål, glaskål, salat, bladbeder, persille, samt et udvalg af forskellige blomster.

Tilmelding sker i løbet af foråret (2018: inden udgangen af marts), og prisen for deltagelse i ordningen i 2018 er 1.400 kr. for voksne (+ 20 timers arbejde), 550 kr. for unge (14-17 år), 300 kr. for børn på 10-13 år og 150 kr. for børn på 4-9 år.

Kontaktinformation

grøntsagsordning Andelssamfundet, grøntsagsordning Andelssamfundet, grøntsagsordning Andelssamfundet, grøntsagsordning