Bogruppe 7

Andelssamfundet, bogruppe 7 Andelssamfundet - Bogruppe 7

Vi her i bo-gruppe 7 er nybyggere og selvbyggere i AIH. Vi er 16 voksne i alderen 30 til 70 år, 17 børn og unge. Vi har bygget huse de sidste 6 år. Lige nu er det næstsidste hus ved at være færdigt. De fleste i gruppen mødte hinanden i 2007-8, hvor vi holdt møder om byggemodning, økologisk byggeri, skrå højdemeter, tomrør og meget mere. Nu ved vi, hvad der ligger under jorden, og er blevet meget klogere på økologisk byggeri, energibesparende og miljørigtige løsninger, affaldssortering mm..
Siden hen er nogle faldet fra mens andre er kommet til - 5 nye børn er blevet født i bo-gruppen. 

Flere af os startede med at bo i skurvogne (nogle i årevis), mens vi byggede eller ventede på at gå i gang. Vi har nøje fulgt med i hinandens knokleri og byggeri, delt værkstøj og måltider og fulgt hinandens glæder og sorger. Nu har vi nærmest en landsbygade med 11 nye smukke træhuse bygget med mange forskellige løsninger og behov, så området i dag fremstår meget farverigt. 

Vi er nu alle ved at falde til i vores skønne område, der både byder på et søområde, en bålplads, tumlebakke, pilekrat, vores lille planteskole, portal ned til bo-gruppen og ikke mindst en skøn udsigt til marker, århusbugten og Mols. Der er højt til himlen og godt at være - børnelivet og de voksne har mange udfoldelsesmuligheder og sociale rum at færdes i. 

Ligesom bo-gruppens visioner er det sociale fællesskab i bo-gruppen noget, vi er i gang med at opbygge. Vi holder bo-gruppemøder månedligt, hvor vi bl.a. italesætter, hvordan vi gerne vil gøre vores tanker og visioner for fællesskabet til virkelighed i dagligdagen. 

Både børn og voksne nyder at bo tæt med naturen, dyrene og det mangfoldige fællesskab, alt imens spontane aktiviteter opstår via haver, terrasser, på fællesområderne - bålhygge, kaffeslabberas og fællesspisning. Vi føler os rige på store og små fællesskaber, kreativitet og til stadighed nye skabende projekter og debatter i bo-gruppen og i hele andelssamfundet.  
Samtidigt vokser vores børn og unge op med en tryghed og viden om at de har mange naboer med en tæt relation – mennesker som kan hjælpes ad. De værdier samt værdier om økologi og bæredygtighed, vil vi gerne være med til at give videre til vores børn og unge.