Andelssamfundets økologiske oksekød

Vi har slagtet 2 unge dyr, 1 kvie 16 måneder og en ungtyr på.1 år

Hvad kommer kødet fra?
Kvæget er født og opdrættet i Andelssamfundet og er krydsninger mellem flere racer.
Dyrene er udelukkende blevet fodret med økologisk grovfoder (græs, hø, ensilage, halm) fra Andelssamfundet. Kødet er af økologisk og biodynamisk kvalitet.
Slagter Kruse i Tved  slagter, modner og parterer kødet. Det er muligt at slagteren anbefalder at kødet modner yderligere i køleskabet 1 uges tid
Når vi slagter køer over 3 år sælges kødet som hakket kød og fine stege.
Unge dyr  under 2 år sælges i 1/8 del kasse med  20-27 kg. i hver kasse eller som udskæringer.

En kasse kan f.eks indeholde:
Mørbrad eller culotte, højrebssteg, tyndstegsfilet og  tykstegsbøffer
Roastbeef, cuvette, bovsteg, tykkamsteg , ossobuco  og gullash.
Bryst, tværreb, Hakket kød.
Ben og indmad kan tilkøbes.

Pris 95 kr.pr.kg

De unge dyr bliver lavet i flg. Udskæringer:
Roastbeef, inderlår, tykkamsteg, bovsteg, flanksteak, minutsteak, gullash
Osso buco, bryst, tværreb.
Resten får vi hakket til fars, en del laves til spegepøler og frankfurtere.
Brystkødet bliver skåret ud til bacon

Hakket oksekød.
Sælges i poser på 5- og 10  kg til 90 kr. pr kg på slagtedagen.
Poser vacuumpakket i 1 kg koster 95 kr pr. kg
Spegepølser fås hele ca 1 kg, halve eller 1/3 kg
frankfurtere halve og hele kg

Indmad.

Fersk indmad (tunge, hjerte, lever og haler)

I vimbyhøkeren har vi altid et varieret udvalg af de  forskellige udskæringer vacuumpakket i frysedisken.. f.eks. hakket kød, bøffer, stege, spegepølser, bacon og frankfurtere.

 

Betaling.
Betaling kan ske kontant, via netbank( konto 8401 4200582 ) eller direkte ved kassen. 

Bestilling af fresk kød
Bestillinger nødvendigt af hensyn til planlægningen. Bestillinger bliver imødekommet i den rækkefølge de kommer i mailboksen hos Jette: jem@soevejen.dk

Kødafsætter gruppen i andelssamfundet.